Lav P.S., osumnjičen da je zajedno sa suprugom Martinom P.S. otrovao svoja dva sina prije nego što su oboje izvršili samoubistvo skokom sa solitera u Novom Sadu, prikazivao se u javnosti kao brižan otac. Međutim, jednom od rijetkih poznanika otkrio je da djecu nije vodio kod ljekara.

“Postalo je očigledno da je čudan, asocijalan i povučen, a to je već poznato javnosti. Ali ono o čemu se ne priča je da nije vodio djecu kod ljekara. Baš u vrijeme kada se rodio prvi sin, počela je pandemija koronavirusa, a on je odmah počeo širiti svoje teorije zavjere. Na početku to nisam previše uzimao za ozbiljno jer smo svi bili zbunjeni situacijom i nismo znali šta misliti. Međutim, to se nije zaustavilo; eskaliralo je do te mjere da ni prvo ni drugo dijete nisu primila potrebnu medicinsku pažnju kada je bilo potrebno, a ni on ni njegova supruga nisu se obraćali ljekarima”, izjavio je Lavov poznanik.

Novi Sad, sekta, Martina Petrović Suvajdžić

Dodaje se da su, kada su se našli u bezizlaznoj situaciji, bili prisiljeni voditi djecu kod privatnih ljekara.

“Izražavao je nedostatak povjerenja u naš zdravstveni sistem, a kroz naše razgovore primijetio sam da je bio sumnjičav prema svemu ostalom. Bio je oprezan u vezi s mnogim stvarima i često je izgledao kao da sumnja u sve. Iako sam ignorisao te znakove jer nisam želio da se uplićem, sada, kad razmislim… Tko zna što se dogodilo toj jadnoj djeci. Nadam se da će ovaj strašan događaj uskoro biti razriješen i da ćemo konačno doći do istine. Javnost ima pravo na to”, izjavio je njegov poznanik.