Poznati kardioIog up0zorava: Ako visina donjeg pritiska prelazi 0vu vrijednost, znači da se u velikom riziku od srčan0g (Foto)

0
166

Stručnjaci su dali savjet da bi se pritisak trebao mjeriti kada se ustane iz ležećeg položaja ili sjedećeg jer osobama u tim situacijama naglo skoči pritisak, a te su osobe inače u većem riziku od srčan0g.

U najvećem broju slučajeva kada mi ustanemo ili se ispravimo, onda nam gornji pritisak blago padne, a ako nam donji pritisak poraste, onda to ukazuje da postoji rizik od srčan0g i to je najviše kada su u pitanju mlađe ili srednje godine.

To je inače zaključeno na osnovu istraživanja gdje je bilo 1200 učesnika i koji su imali od 18 do 45 godina, pa se pokazalo da osobama koji je donji pritisak bio najviši kada bi ustali da su u najvećem riziku.

Tako se na osnovu toga kardi0log oglasio pa je rekao da mali skok donjeg pritiska već ukazuje da bi se trebalo krenuti sa određenom terapijom. Zato bi trebali pratiti kakva vam je situacija sa pritiskom kako bi znali šta uraditi dalje.

LEAVE A REPLY