Danas je došlo do premještaja Velimira Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana u Beogradu natrag u njegov rodni kraj, Koraćicu. Ovo je značajan trenutak jer će ovaj veliki umjetnik konačno biti pokopan pored svoje voljene supruge Julijane Lule Živojinović.

Njihov grob u porti Crkve Svete Trojice u Koraćici ima pogled na porodičnu kuću, mjesto gdje su često boravili i koje je bilo njihovo utočište.

Ovaj trenutak je posebno emotivan za mene, jer nisam bio prisutan na očevom pogrebu… Ono što nam je najvažnije jeste da će naši roditelji, koji su proveli više od 60 godina zajedno, sada biti zajedno i u vječnosti – nedavno je izjavio Miljko Živojinović, sin pokojnog glumca, za Kurir.

Vladika Jovan Šumadijski je predvodio opelo, ali ćerka Jelena nije mogla biti prisutna zbog svojih obaveza na Kubi, gdje živi i radi.

Uzdižemo molitve Bogu za naše voljene koji su nas napustili, jer na taj način ih ne ostavljamo zaboravljenima. Jedan od najvećih grijehova je zaboraviti. Pred Bogom, nitko nije mrtav i svi su živi. U molitvi osjećamo kao da smo u razgovoru s njima“, izjavio je vladika Jovan.

Miljko je objasnio zašto je trebalo toliko vremena da se njegov otac ponovo spoji s Lulom.

Nakon nekoliko mjeseci od majčine smrti i nakon što je prošao period s koronom, započeli smo radove na iskopavanju. Otkrili smo da je tamo vodovod iz sela Koraćice. Morali smo pozvati bager koji je pomaknuo taj vodovod za pet metara i čekati najmanje godinu dana da se tlo stabilizira kroz sve četiri godišnja doba. Kada je to bilo gotovo, krenuli smo u proceduru izrade usjeka i velikog spomenika od bijelog mermera. Planiramo da 30. aprila u 12 sati dođu svi naši prijatelji kako bismo konačno vidjeli Batu i Lulu ponovno spojene u vječnosti – rekao je Miljko Živojinović u jednom razgovoru.