Večeras će se Aleksandra Prijović pridružiti ekskluzivnom krugu izvođača koji su ostvarili pet uzastopnih koncerata u zagrebačkoj Areni. Nakon četiri rasprodata koncerta, njen uspjeh jasno ukazuje na to da je postala jedna od najznačajnijih mladih zvijezda u regionu, prema navodima Index.hr-a.

Aleksandra je odrasla u Belom Manastiru sa majkom Borkom, a svoju muzičku karijeru započela je kao tinejdžerka u popularnoj emisiji Zvezde granda. Tokom jednog od koncerata, istakla je da joj odrastanje nije bilo lako jer je majka ostala bez posla zbog čestih putovanja na audicije u Srbiju. Ipak, naglasila je da im je kroz te teškoće pomogla tetka iz Njemačke.

Na fotografijama iz tog perioda, Aleksandra je prikazana kao srednjoškolka u Belom Manastiru.

Aleksandra Prijović je rođena 22. oktobra 1995. godine u Priboju, Srbija. Postala je poznata kao popularna srpska pjevačica i jedna od najuspješnijih mladih zvijezda na Balkanu. Njen muzički talent je primijetila još kao tinejdžerka, a svoju karijeru započela je kao učesnica muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” 2007. godine, gdje je brzo privukla pažnju publike svojim izuzetnim vokalnim sposobnostima.

Tokom narednih godina, Aleksandra je radila na razvoju svoje karijere i stekla veliku popularnost širom regiona. Njene pjesme su često bile na vrhu top-lista, a njena muzika obuhvata različite žanrove poput popa, folk i dance muzike. Neki od njenih najpoznatijih hitova uključuju pjesme poput “Totalna Anestezija“, “Heroji“, “Vrtlog” i mnoge druge.

Pored muzičke karijere, Aleksandra je poznata i po svom izgledu i stilu, te je često bila predmetom medijske pažnje i priznanja za modnu ikonu.

Aleksandra se udala za Filipa Živojinovića 2018. godine, a par ima zajedno kćerku Magdalenu. Aleksandra Prijović i dalje nastavlja graditi svoju muzičku karijeru, osvajajući srca publike svojim talentom i energijom na sceni.