Popio čovjek tabletu za pranje sudova, poslije nekog vremena žena to otkrije pa ga uplašeno pita:

– Kako se osjećaš?

Kaže muž:

– Dobro, i dalje mi se ne peru sudovi.

BONUS PRIČA:

Jednog dana, medvjed je sjedio na obali jezera gledajući ptice kako slobodno lete nebom. Bio je toliko fasciniran njihovom slobodom i sposobnošću da lete da je poželio isto iskusiti. Odlučio je pitati mudrog sovu kako da nauči letjeti.

Medvjed je pronašao sovu kako sjedi u svom gnijezdu u starom hrastu. “Mudra sovo,” rekao je, “želio bih naučiti letjeti kao ptice. Možete li mi pomoći?”

Sova je promatrala medvjeda s osmijehom i rekla: “Dragi medvjede, ne možemo svi letjeti poput ptica. No, mogu ti dati savjet koji će ti pomoći da se osjećaš kao da letiš.”

Medvjed je zainteresirano upitao: “Koji je to savjet, mudra sovo?”

Sova je odgovorila: “Savjet je jednostavan – skoči s visokog drva i snažno zamahni svojim rukama. Osjetit ćeš trenutak slobode kao da letiš prije nego što se spustiš natrag na zemlju.”

Medvjed je bio skeptičan, ali je odlučio isprobati. Popne se na vrh visokog drveta i skoči. Dok je snažno zamahivao rukama u zraku, osjetio je nevjerojatan osjećaj kao da stvarno leti. No, taj je osjećaj trajao samo trenutak prije nego što je pao na tlo s velikim pljuskom.

Kada je otvorio oči, ležao je potpuno pokriven blatom. “Oh ne,” uzviknuo je, “ovo nije baš kako sam zamislio!”

Sova je sletjela blizu njega i rekla: “Vidiš, dragi medvjede, možda ne možemo letjeti kao ptice, ali uvijek možemo pronaći način da se osjećamo kao da letimo, čak i ako to znači da završimo malo blatom.”

Medvjed je shvatio mudrost u sovinoj riječi i odlučio cijeniti zemlju pod svojim šapama, znajući da je sloboda često više mentalno stanje nego fizičko iskustvo. I tako, medvjed je naučio da je ponekad letenje samo stvar perspektive i unutarnje slobode.