Ubistvo Z.O. (68) iz Rume, koje se dogodilo u noći 3. na 4. mart, šokiralo je lokalnu zajednicu. Osumnjičeni za zločin je V.S. (50), a kao motiv se navodi ljubavna afera između Z.O. i supruge osumnjičenog.

Prema informacijama iz istrage, V.S. je navodno sumnjao da njegova supruga ima ljubavnu vezu sa Z.O. To je dovelo do eskalacije problema, a navodno je V.S. insistirao da se obračuna sa Z.O. Supruga osumnjičenog pokušavala je da smiri situaciju i ubijedi ga da nema osnova za optužbe.

Do zločina je došlo kada je osumnjičeni V.S. došao u kuću Z.O. i sukobio se sa njim. Sukob je eskalirao, a tijelo Z.O. pronašao je njegov sin nekoliko dana kasnije, kada je došao u posjetu jer mu se Z.O. nije javljao na telefon.

Sin je zatekao jeziv prizor – Zoranovo tijelo bilo je krvavo, a pored njega je bio pas rase ‘doberman’. Pretpostavlja se da su neke od povreda na telu Z.O. možda nastale od ugriza psa. Obdukcija je pokazala da je Zoran imao višestruke povrede, uključujući i prijelome kostiju, a uzrok smrti utvrđen je kao davljenje.

Osumnjičeni V.S. je prethodno živio u Austriji, gde je, kako navode komšije, imao stabilan i srećan život. Međutim, zbog ljubavi prema supruzi, preselio se u Srbiju, tačnije u Irig, gdje je ona živjela. Vjenčali su se 2020. godine i od tada su živeli u Irigu. Ovaj tragični događaj je šokirao lokalnu zajednicu i izazvao veliku pažnju javnosti.