Prije dvije godine Ana Brnabić, premijerka Republike Srbije, zajedno sa svojom partnericom Milicom Đurić, prisustvovala je prestižnom gala koncertu pod ravnanjem dirigenta Zubina Mehte i Beogradske filharmonije.

U pratnji ministrice kulture Maje Gojković i šefa Delegacije EU u Beogradu Sama Fabricija, privukli su značajnu pažnju prisutnih. Poštujući sve epidemiološke smjernice, nosili su zaštitne maske tokom događaja.

Ravnatelj Filharmonije, Ivan Tasovac, srdačno ih je dočekao po dolasku. Zubin Mehta je te večeri dirigirao Beogradskom filharmonijom, očaravajući publiku svojim izvanrednim talentom na pozornici Velike dvorane Kolarčeve zadužbine.

Publika je izrazila oduševljenje ovim neobičnim umjetnikom, ne mogavši suzdržati radost i divljenje zbog svjedočenja njegovom izvanrednom talentu.

Ana je postupno sticala povjerenje predsjednika Srbije kako bi došla do svog položaja. Njena popularnost među političkim svjesnijom mlađom generacijom je opadala u početku, ali se s vremenom promijenilo. Iako se suočavala s izazovima u stjecanju povjerenja starije populacije, danas je podržavaju, vjerujući da uspješno obavlja svoje dužnosti.