Dobojska policija nastavlja s rasvjetljavanjem svih detalja brutalnog ubistva Saše Kulišića (46), koje je uzdrmalo region. Osumnjičeni za ovo zlodjelo su njegova supruga Andrea Kajganić (32) i njen mladi ljubavnik Dražen Lazarević (19).

Prema prvim rezultatima istrage, čini se da su Andrea i Dražen planirali ovaj zločin kako bi mogli nastaviti svoju ljubavnu vezu, koju je, prema nezvaničnim informacijama, ubijeni nedavno otkrio. ATV je danas objavio i fotografiju osumnjičenog za ovu monstruoznu radnju.

Nije isključena mogućnost da je motiv ovog zločina bio i koristoljublje, tj. želja osumnjičenih da se domognu Kulišićeve imovine, s uvjerenjem da će dobiti njegovu kuću ili posao.

Tijelo Saše Kulišića pronađeno je u šumi nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja, bio je nag, vezan za drvo, kanapom i selotejp trakom.

Načelnik PU Doboj, Slobodan Radinković, izjavio je da se kao direktni izvršilac ubistva sumnjiči supruga Andrea, dok se Lazarević tereti za saizvršilaštvo i pomaganje u zločinu.

Danas je u Doboj stigao i ronilački tim Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a, a trenutno se provodi potraga za nožem kojim je Saša Kulišić svirepo ubijen.