Uklonite neugdne mirise: Talog od kafe je potrebno da osušite pa ga ostavite u posudu i tu posudu da držite u frižderu, a na takav način ćete vi da uklonite neugodne mirise.

B0rite se protiv insekata: Ako želite da se riješite mrava, onda je potrebno da stavite talog kafe na ta mjesta gdje se oni skupljaju i isto tako će djelovati da se riješite nekih drugih insekata.

Farbanje tkanine: Talog od kafe je potrebno samo da umočite u vruću vodu pa ćete onda i da dobijete braon boju sa kojom možete da ofarbate tkaninu.

Osvježite prostoriju: Ukoliko ste vi ljubitelj toga mirisa, onda možete i da napravite osvježivač doma. Mljevenu kafu je potrebno da stavite na dno tegle i da onda u nju zabodete svježe ubrano cvijeće. Neće samo dobro izgledati nego će mirisati i veoma lijepo.

Sanirajte ogrebotine i mrlje na drvetu: Ako je vaš namještaj od drveta pun sa ogrebotinama, onda u njega utrljajte malo taloga od kafe kojeg ste pomiješali sa pastom za poliranje i toplom vodom, a te mrlje će ubrzo da nestanu.