U kontinuitetu istrage vezane za tragičnu smrt Nusreta Destanovića, sveže otkriveni detalji iz video-snimaka i prikupljenih dokaza s mesta zločina dodatno zamračuju ovaj bolan slučaj.

Pogrešne informacije koje su prvobitno objavljene u nekim medijima sada su ispravljene zahvaljujući odvažnosti i upornosti Enka Hadžibulića, rođaka žrtve, koji je bio svedok tokom potrage i analize ključnih dokaza.

Kao svjedok potrage, nakon pažljivog pregleda video-snimaka, Hadžibulić je podijelio razloge zbog kojih bi S.Z.A. mogao biti opisan kao monstrum.

U razgovoru za “sandžakdanas”, Hadžibulić je detaljno opisao događaje koji su prethodili jezivom otkriću. Prema njegovim riječima, video-snimak prikazuje S.Z.A. u brutalnom napadu na ranjenog Nusreta Destanovića.

Hadžibulić tvrdi da osoba u crvenoj jakni na snimku predstavlja Nusreta Destanovića, koji se oslanja na kolac, na kojem su kasnije pronađeni krvavi tragovi. Osoba koja pokušava nasilno ugurati ranjenog Destanovića u automobil jeste S.Z.A., koristeći noge kao sredstvo nasilja.

Još jedan uznemirujući detalj koji je Hadžibulić otkrio odnosi se na to da je S.Z.A. bacilo tijelo nesretnog Destanovića u napušteni bunar na posjedu svoje majke, poznatom pod imenom Međgor. Ovaj zastrašujući aspekt postaje ključan za potpuno razumijevanje obima zločina i surove brutalnosti koja je prethodila ovom tragičnom događaju.

Podsjećamo da je preminuli Destanović sahranjen u nedjelju, u prisustvu mnogobrojne rodbine i prijatelja, u svom rodnom mjestu Đerekare. Razlozi ovog ubistva još uvijek ostaju nepoznati, ali postoji pretpostavka da je zločin pažljivo isplaniran, a osumnjičeni, prema navodima, pobjegao je u Njemačku.

U službenom saopštenju VJT ističe se da za krivično djelo teškog ubistva, koje podrazumijeva lišavanje života na surov ili podmukao način, zakon predviđa kaznu od najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor.

Istraga je i dalje u toku, s nadležnim institucijama koje marljivo rade na identifikaciji i hapšenju glavnog osumnjičenog.