Došao čovjek kod sveštenika i počne da mu priča:

– Pope, ja sam mnogo pio u životu. Svaki dan sam popio litru rakije, deset piva i dvije litre vina.

– Au sinko moj, čudo da si još živ. Ako se desi da preseljiš na bolji svijet, jel želiš da budeš kaoi i svi zakopan ili kremiran?

– Znaš kako, ja bih da budem flaširan!

BONUS PRIČA:

Davno, u zemlji Mašte, živjela je skupina životinja koje su se često svađale. Bio je to čudan svijet u kojem su vukovi i ovce bili najbolji prijatelji, dok su mačke i psi stalno bili u nekim sitnim nesuglasicama.

Jednoga dana, umoran od stalnih prepirki, jedan mudar sova pozvao je sve životinje na sastanak. Odlučio je ispričati priču kako bi ih naučio važnoj lekciji.

“Tko želi čuti priču o Duhovitom Zecu?” upitao je sova. Životinje su kimale glavama u znak suglasnosti, znatiželjne da čuju što će sova reći.

I tako je sova počela: “Bio jednom jedan Zec, ali ne bilo kakav Zec. Bio je to Zec koji je uvijek imao šalu spremnu, smijao se čak i kad je situacija bila ozbiljna, i uvijek je uspijevao razveseliti svoje prijatelje.”

Sova je nastavila priču o Duhovitom Zecu koji je jednoga dana čuo da se u šumi pojavio Veličanstveni Lav, koji je bio poznat po svojoj ozbiljnosti i strogosti. Zec je odlučio da će upravo njemu ispričati svoje najbolje viceve i šale kako bi Lavu izmamio osmijeh na lice.

Došao je taj dan, Zec se pripremio i otišao Lavu te počeo s pričom viceva. Lav je prvo bio zbunjen, ali se polako počeo smijati i uživati u Zecovim pričama. Na kraju, Lav je priznao da mu je bilo potrebno upravo to – malo humora i veselja u njegovom ozbiljnom životu.

“Što je pouka ove priče?” upitala je sova nakon što je završila priču. Životinje su se zamislile.

Jedan mali mišić je podigao ruku i rekao: “Da je važno znati kad se šaliti i kako podići raspoloženje drugima, čak i ako su situacije teške.”

Sova je kimnula odobravajuće. “Točno! Duhovitost i sposobnost da razveselite druge su dragocjene osobine. Zapamtite da ponekad samo jedan osmijeh može promijeniti cijeli dan.”

Nakon tog sastanka, životinje su postale bliži prijatelji i naučile su cijeniti humor i veselje u svojim životima. A Duhoviti Zec postao je legendarni lik u zemlji Mašte, čije su šale i dalje nasmijavale sve koji su ih čuli.