Svi smo je sada upoznali kao “kabadahiju” na pozornici, ali nekad je bila poznata i po svojoj izuzetno elegantnoj strani.

Zorica Marković iznenadila je sve kada je na Instagramu podijelila fotografije sa svoje svadbe.

Na njenom vjenčanju, Zorica je nosila crvenu kosu i elegantnu vjenčanicu.

Iako su se ona i mladoženja cijelo vrijeme smiješili, njihov brak nije potrajao dugo.

Zorica se u ranim danima karijere udala za ugostitelja Bracu Zatezala, ali nakon nekoliko godina braka, njih dvoje su se rastali i krenuli svaki svojim putem.

Dok je Zorica gradila svoju glazbenu karijeru, Braco je razvio svoj ugostiteljski biznis i pokazao da mu taj posao također ide od ruke.

Zorica Marković, rođena 20. jula 1960. godine u Čačku, Srbija, je poznata srpska pjevačica narodne muzike i estradna ličnost.

Svoju muzičku karijeru započela je još u tinejdžerskim godinama, a prvi veći uspjeh postigla je 1978. godine kada je izdala singl “Živela ljubav”. Njen prepoznatljiv glas i izrazita interpretacija narodnih pesama brzo su je lansirali među najpopularnije izvođače tog žanra u bivšoj Jugoslaviji.

Tokom svoje dugogodišnje karijere, Zorica je objavila mnoge hitove kao što su “Došao mi je, da mi se žali”, “Oj, Moravo, tija reko”, “Volela sam te, volela”, i mnoge druge. Poznata je i po svojoj energičnoj sceničnoj prisutnosti i stilu koji je često privlačio pažnju medija.

Pored uspješne muzičke karijere, Zorica je također bila aktivna na estradnoj sceni kao televizijska ličnost, sudija u raznim muzičkim takmičenjima, kao i učesnica rijaliti programa.

Sa bogatom karijerom koja se proteže preko nekoliko decenija, Zorica Marković je ostavila dubok trag u srpskoj narodnoj muzici i ostala omiljena među ljubiteljima tradicionalne i modernije narodne muzike.