Modni magnat Roberto Cavalli preminuo je prošle sedmice u 84. godini, ostavljajući iza sebe impresivno bogastvo. Tokom svog života, bio je u tri značajne ljubavne veze, iz kojih je proizašlo šestoro djece. Nakon njegove smrti, postavilo se pitanje ko će naslijedici njegovo bogastvo.

Prva na redu za nasljedstvo je Sandra Nilsson, partnerica koja je bila sa poznatim dizajnerom do njegove smrti, i to čak 45 godina mlađa od njega.

Prije svoje smrti, dizajner se pobrinuo da njegova partnerica bude financijski osigurana i darovao joj je vrlo vrijedan poklon. Roberto Cavalli, čije bogastvo procjenjuje na 500 milijuna dolara, poklonio je Sandri Nilsson vikinšku tvrđavu iz 11. stoljeća na privatnom otoku u Švedskoj. Ovo imanje je procjenjeno na impresivnih dva i po milijuna funti.

Na otoku se nalazi četverosobna vila, lovačka kuća, bazen, ostaci vikinške tvrđave i golf-igralište. Roberto je isticao kako mu je partnerica stalno pokazivala svoju ljubav i podršku, bila mu je na raspolaganju u svakom trenutku. Neki mediji su čak izvještavali da mu je pomagala u svakodnevnim zadacima, poput mijenjanja pelena. Prošle godine, dizajner je dobio sina kojem je dao ime po svom pokojnom ocu, Giorgiu.

Roberto Cavalli je podijelio emotivne riječi o svom novorođenom unuku, Giorgiu, koji je rođen prije sedam dana u Firenci. Istaknuo je kako je bilo izuzetno emotivno vidjeti bebu odmah nakon poroda. Ime Giorgio ponio je u čast svog oca, čijeg su nacisti strijeljali kada je Roberto imao samo četiri godine.

Modni dizajner, koji je izgradio značajno modno carstvo, u prvom braku sa Silvanellom Gianoni dobio je sina Thomasa i kćer Christinu. S drugom suprugom Evom Marijom Duringer, s kojom je bio u najdužoj ljubavnoj vezi, dobio je troje djece: Roberta, Rachel i Danielea.