Jedan od najpopularnijih rock pjevača sa prostora ex yu je definitivno Željko Bebek, starije generacije se sjećaju koliko je Bebek bio popularan, naročito kada je nastupao u Bijelom dugmetu. Iako je osnivač ove grupe bio Goran Bregović, ikonom ove grupe ipak je smatran Željko Bebek.

Svoj talenat za pjevanje je naslijedio od svoje majke, koja je imala prelijep glas. Karijeru je započeo kao solo pjevač, međutim svoj uspon i vrhunac karijere je doživio kao član Bijelog dugmeta.

matori jarac

Inače Željko je poznat i kao veliki zavodnik, pa je tako njegov privatni život veoma zanimljiv. Ima dva braka, iz prvog braka sa suprugom Spomenkom dobio je kćerku, takođe ima kkćerku iz drugog braka sa Sandrom. Rekao je da se više neće ženiti nakon ova dva braka, no vrlo brzo je upoznao Ružicu koja je od njega mlađa čak 34 godine. Zajedno su još od 202. godine te imaju dvoje djece, kćerku i sina.

Željko i Ružica ne kriju zaljubljenost i poznati su po svojim golišavim fotografijama koje s vremena na vrijeme dijele u javnost.

 

matori jarac

matori jarac