Aca Lukas je prethodno bio u bračnoj zajednici sa Sonjom Vuksanović, s kojom je dobio kćerku Viktoriju. No, njih dvoje su se razdvojili prije nekoliko godina.

Aca Lukas je u svojoj biografiji “Ovo sam ja”, napisanoj prije nekoliko godina, otkrio intime detalje svog privatnog života, uključujući i složen odnos sa Sonjom Vuksanović, koju je nazvao svojom najvećom životnom ljubavi.

Opisao je njihov odnos kao pun strasti i ljubavi, ali istovremeno ispunjen izazovima: “Siktali smo i skakali jedno na drugo, a voljeli smo se! Ja sam je iskreno voljeo, i sigurno bih primjetio da ona nije dijlila iste osjećaje prema meni. I tako, sve polako počinje da gubi smisao. Naredne tri godine proveo sam u dnevnom boravku svog stana. Ona je spavala sa djecom u spavaćoj sobi. Te tri godine sam provodio presjedio na trosjedu, doslovno. Nisam mogao da spavam. Sjedim cijelu noć i razmišljam. Volim Sonju, a ona me polako uništava, izvlačeći me iz života na koji sam navikao i gdje se osećam slobodno i dobro. A ja ne mogu da se oslobodim. Naše svađe su bile užasne, a dešavale su se pred djecom. Od deranja, vene na vratu su nam izbijale, kao da će eksplodirati. Oboje tvrdoglavi, odbijali smo da prihvatimo svoj dio krivice. Donekle mogu da razumijem svađe pred publikom, gde ne želiš da priznaš svoje greške.

-Ali ne razumijem kada smo sami u stanu, a ti tvrdiš nešto što oboje znamo da nije tačno. U sudaru dva ega, željela je da pobijedi pozivajući se na neistine. Kada sve sumiram, Sonjina najveća greška bila je što nije pristajala na kompromise. A moja najveća greška bila je što sam joj pridavao suviše značaja i predstavljao je kao ravnopravnog partnera u javnosti, što sigurno nije bila istina”, dio je Lukasove izjave iz knjige.