Estradna umjetnica i bivša učesnica “Zvezda Granda”, Mira Mirković, se pojavila sinoć na proslavi rođendana Žike Jakšića nakon nekog vremena odsustva iz medija, i podijelila nekoliko komentara o svom prijateljstvu s Aleksandrom Prijović.

Mira je, tokom razgovora za Grand, naglasila da ne preferira javno pojavljivanje bez konkretne prilike, a potom je diskutovala o dostignućima svoje koleginice Aleksandre Prijović.

-Važno je da se okupljamo na ovakvim lijepim događajima i prilikama. Što se tiče mog poslovnog angažmana, aktivan sam na terenu, mada ne baš toliko vidljiv u medijima. Izbjegavam pojavljivanje kada nemam nešto novo. Trenutno radim na novim interpretacijama pjesama, možda čak i na novoj pjesmi, pa ćemo ponovo imati priliku za druženje kad sve to bude spremno – rekla je Mira za Grand.

Iako rijetko viđena u medijima, Mira i dalje ima aktivan prisustvo u muzičkoj industriji. Skoro se pojavila na koncertu Aleksandre Prijović, s kojom je nekada bila u istom takmičenju “Zvezde Granda”. Mira je naglasila svoj ponos zbog uspjeha svojih koleginica iz tog perioda, ističući da su zaslužile sve što su postigle svojim posvećenjem i radom.

S obzirom na dugogodišnje poznavanje Aleksandre Prijović od samih početaka njene karijere, zanimalo nas je kako je uspjeh možda promijenio, a Mira je podijelila svoje lično viđenje sadašnje Aleksandre Prijović.

-Aleksandra se danas suštinski nije mnogo promijenila, osim možda u kontekstu stidljivosti, što je potpuno prirodna evolucija, kako kod nje tako i kod nas ostalih. Kada smo bili mlađi, svi smo bili skloniji stidljivosti, i to je jedina primjetna razlika. Bitno je naglasiti da je Aleksandra i dalje ista osoba kao prije nego što je postigla veliki uspjeh. Održati skromnost, normalnost i pristupačnost ljudima u ovom poslu je veliki poduhvat, i to je nešto što je Aleksandra uspjela da sačuva – istakla je Mira.

Mira je otkrila da često održava kontakte s Aleksandrom Prijović i naglasila da je među prvima saznala za Prijine buduće planove.

-Razgovarale smo nedavno, i bila sam među prvima koja je imala saznanje o njenom koncertu i nadolazećoj turneji, ali sam odlučila zadržati tu informaciju za sebe – zaključila je Mira.