2009. godine u mjestu Ajova je nestao muškarac, a tek deset godina kasnije su ga pronašli mrtvog, otkrili su njegovo tijelo zaglavljena iza hladnjaka u jednoj praznoj prodavnici gdje je nekad radio, kazala je policija.

Šokirao je javnost slučaj koji se dogodio.

Muškarac po imenu Lari Eli Murilo Monkada je imao svega 25 godina kad je nestao, radio je u jednoj lokalnoj trgovini u Ajovi.

Njegov nestanak su prijavili roditelji istog danas kad je nestao, rekli su vlastima da se njihov sin zbog nečega uznemirio i samo otišao od kuće.

Nakon toga, nikad ga više nisu vidjeli život. Deset godina poslije, u upražnjenoj trgovini ekipe su uklanjale hladnjake i police, a potom su otkrile tijelo.

Policija je tijelo identifikovala i vidjeli su da je riječ o Murilu Monkadi koji je nestoa deset godina prije. Policija misli da je Murilo pobjegao od kuće, da je otišao u trgovinu gdje je radio, popeo se iznad frižidera a potom pao između zadnjeg dijela i zida, te ostao tako zaglavljen.

Kako su u pitanju veliki frižideri koji ispuštaju jake zvukove, kako je to prostor koji je nepristupačan, niko ga nije mogao ni čuti da je vrištao, pa je tako umro tu.