Jelena Karleuša, često opisivana kao jedna od najzgodnijih pjevačica na domaćoj estradi, povezivana je s estetskim intervencijama, iako je zapravo prošla kroz samo nekoliko hirurških zahvata. Iako možda izgleda kao da je imala brojne operacije, Karleuša je naglasila da je jedini hirurški zahvat koji je doživjela bio ugradnja silikona u grudi. Što se tiče lica, koristi prirodne filere koji se redovno obnavljaju tokom korektivnih postupaka.

-Što se tiče mog lica, nikada nisam podvrgavala bilo kakvim hirurškim intervencijama, izuzev ugradnje silikona u grudi. Postoje različita mišljenja o tome da li je oblik moje zadnjice rezultat vježbanja, što zaista jeste, rezultat redovnog treniranja. Nisam osoba koja se posvećuje ekstremnim treninzima; mnogo toga zavisi od genetike i prirodnih promjena u tijelu koje se događaju tokom dobijanja ili gubljenja kilograma.

Kada su u pitanju tretmani lica, koristila sam samo uobičajene postupke njege kože. Što se tiče usana, primjenila sam filere koji se prirodno obnavljaju, a ne smatram ih plastičnim intervencijama – pojasnila je pjevačica.

-Razumijem da postoje ljudi koji žele da povjeruju u priče o meni, poput onih da sam potpuno plastična, da sam izvadila rebra, operisala lice ili da imam neke plastične dijelove. Uvijek sam negirala sve te besmislice koje se odnose na moju zadnjicu, rebra, noge, nos i ostalo.

Jelena je prije nekoliko godina pozvala plastičnog hirurga iz Turske u Beograd, koji je održao kratak govor o različitim estetskim zahvatima i načinu njihovog izvođenja u svojoj klinici.