Potresna priča žene koju je dugi niz godina zlostavljao suprug, sveštenik, izazvala je snažan šok. Žrtva tvrdi da je prošla kroz užase tokom četiri decenije braka, gdje je muž, sveštenik, zahtijevao intimne odnose čak do sedam puta dnevno. Odbijanje takvih zahtjeva rezultiralo je situacijama silovanja.

Džoj Haris bila je u braku s radikalnim pastorom Larijem Harisom, koji je propovijedao ideju poslušnosti žene prema svakoj muškoj želji. Tokom 40 godina braka, otkrila je da je bila izložena silovanju čak sedam puta dnevno.

Lari i Džoj su se preselili iz Amerike u Australiju 1994. godine kao dio misije jednog krila baptističke crkve (Valley Forge Baptist Church), koju su neki bivši članovi opisivali kao kult.

-Poučavao je i mene i svoju zajednicu da žena treba da se podčini muškarcu, pozivajući se na Božje zapovesti iz Biblije. Smatrao je da će postati veći muškarac što me više puta siluje, stvarajući tako rastuću i sve težu dinamiku zlostavljanja tokom vremena – podijelila je Džoj za Dejli mejl.

Kada je istina o zlostavljanju ove žene postala poznata, lider spomenutog dijela baptističkog kulta čak je nadležnima izjavio da mu nije jasno “kako neko može odgovarati za nešto što nije zločin”. Sličan stav zauzeo je i jedan od njihovih sinova, Kevina, takođe pastora u jednom od radikalnih ogranka crkve.

-Raskinuo je svaki kontakt sa mnom i krivi me za sudbinu svog oca. Kevin insistira da je sve moja krivica jer, kako tvrdi, ne razumijem Boga i Bibliju, i da sam zaslužila sve što mi se dogodilo zbog navodnog nedostatka pokajanja i poniznosti – izjavila je Džoj o svom sinu.

U toku intervjua s Kevinom, nije bio sposoban odgovoriti na pitanje kako je njegova majka zaslužila takvo zlostavljanje, već je demonstrativno napustio prostoriju.

Pastor Lari Haris je osuđen na pet godina zatvora zbog optužbi za silovanje sopstvene supruge.