Mladi Stevan Stojanović Cekić (33) tragično je preminuo prekjuče, 15. februara, u popodnevnim časovima, na pruzi Niš – Svrljig, u svom rodnom niškom naselju Gornja Vrežina. Nažalost, strašne vesti potvrdila je porodica mladića, dok su se prijatelji na društvenim mrežama emotivnim porukama opraštali od njega.

“Sve je previše bolno. Obdukcija je u toku, još ne znamo detalje, ali gubitak mladog i zdravog čoveka ovako iznenada je nepodnošljiv”, izjavila je bliska rođaka Stevana za Kurir.

Porodica mladića, skrhana bolom, bori se sa neopisivim tugom. Još uvijek nisu pronašli riječi da obavjeste Stevanovu maloljetnu djecu o gubitku oca.

Majka nesrećnog Stevana, Valentina Stojanović, otkrila je sa dubokom patnjom u glasu šta je zatekla na mjestu tragedije i kako je prepoznala svog sina nakon stravičnog incidenta.

“Bila sam na mjestu nesreće, ali policija mi nije dozvolila da se približim. Samo sam došla da vidim da li je istina da je moj sin nastradao. Prepoznala sam ga po odeći koju je nosio tog dana kada smo se posljednji put vidjeli. Popili smo kafu, onda je rekao da ide u šetnju. Bio je veselog duha. Stavio je slušalice u uši, pjevušio je i krenuo napolje. Nisam ni slutila da će to biti poslednji put da ga vidim”, izjavila je Valentina kroz suze.

Stevan je bio aktivan na društvenim mrežama i redovno je delio deli svoje aktivnosti. Neposredno prije nesreće, podelio je fotografiju sebe na pruzi, sa kratkim opisom “Lepo je osloboditi se…”. Pet dana prije tragedije, proslavio je svoj 33. rođendan.

Majka Valentina dodaje da je Stevan bio izuzetno srećan i nasmejan mladić, koji je radio kao vozač. Iako je imao finansijskih problema, uvek je govorio majci da će se nekako snaći.

Stevan se našao na pruzi u trenutku kada je voz naišao i nažalost, mašinovođa nije mogao da reaguje kako bi izbegao tragediju. Hitna pomoć je brzo stigla, ali su lekari samo mogli da konstatuju smrt na licu mjesta.

Ovaj tragični incident potresa celu zajednicu, a Stevanovoj porodici pružaju podršku u ovim teškim trenucima.