U knjizi “Zora je svanula”, Neda Ukraden otvara vrata svog emocionalnog svijeta i otkriva detalje o svojim životnim ljubavima. Javno zanimanje za njen život oduvijek je bilo veliko, a posebno nakon što je posttalo poznato da je bila u braku s Milanom Bilbijom, sa kojim ima kćerku Jelenu. Međutim, knjiga otvara i druge značajne ljude koji su oblikovali njen život nakon razvoda. Neda se u svojoj knjizi posvećuje onima koji su na poseban način ostavili trag u njenom srcu i životu.

Doktor Momo Jakovljević, kako Neda otkriva, bio je njen veliki oslonac nakon razvoda. Njih dvoje su se upoznali osamdesetih godina na muzičko-modnoj manifestaciji u Makedoniji, gdje su oboje nastupali, Povezali su se kroz slične životne priče, s obzirom na propale brakove koje su imali iza sebe, što je dodatno učvrstilo njihovu vezu. Iako su mnogi pričali o njihovoj vezi, ljubav između Nede i Mome bila je snažna.

Veza je psotala ozbiljna 1987. godine, kada se Neda preselila u Beograd da bi bila sa svojom ljubavi. Međutim, ćživotne okolnosti nisu bile naklonjene njihovoj vezi, pa je Neda odlučila da okonča tu ljubavnu priču. Bila je svjesna da promjena sredine ne bi bila prihvatljiva za njenu kćerku Jelenu, pa je svoje odluke prilagodila njenom dobrobiti. Doktor Momo Jakovljević je poznati hirurg, ljekar Košarkaške reprezentacije Srbije i pomoćnik direktora KBC Dr Dragiša Mišović. Iako je oženjen i ima djecu, Neda ga jeu svojoj knjizi opisala kao značajnu figuru u svom životu nakon razvoda.