Sek’sulani skandali i procurjeli intimni sadržaji javnih ličnosti često izazivaju veliku pažnju medija i javnosti. Tako je i severinin snimak sa Milanom Lučićem postao jedan od najvećih skandala u protekloj deceniji, uzrokujući emotivnu i javnu patnju za nju. Izjave koje je dala o tom događaju ukazuju na teškoće koje je prošla tokom tog perioda.

Suzana Mančić također je doživjela slično iskustvo kada su procurili njeni intimni video snimci, što je duboko pogodilo njeno emocionalno stanje, posebno uz već postojeće lične izazove. Njena izjava jasno oslikava patnju i osjećaj osramoćenosti koju je doživjela.

Nedavno, sličan slučaj se dogodio i sa Jelenom Karleušom, čiji su eksplicitni sadržaji procurili u javnost, izazivajući veliku pažnju medija i široku raspravu na društvenim mrežama.

Ovi slučajevi ističu koliko su privatnost i javna eksponiranost povezani sa ranjivošću i izloženošću javnosti, a reakcije koje su uslijedile nakon ovih incidenata pokazuju kako društvo treitra takve situacije i kako javne ličnosti percipiraju svoju privatnost.

Nekoliko snimaka i fotografija i pjevačice Dare Bubamare završilo je na društvenim mrežama, odmah nakon objave ova pjevačica je priznala da su snimci njeni i da su greškom dospjeli u javni prostor, što joj je rijetko ko povjerovao.