Mnogima, posebno Balkancima, Njemačka se često percipira kao zemlja iz snova i obećano mjesto. Posljednjih godina smo svjedoci velikih migracija Balkanaca u Njemačku, a razlog za to su bolji životni standard, veće plate i generalno povoljniji životni uslovi.

Ovog puta želimo vam pokazati deset slika koje pružaju uvid u svakodnevni život Balkanaca koji su se preselili u Njemačku. Kroz ove fotografije možete dobiti sliku o tome kako izgleda život jednog prosječnog stanovnika u ovoj zemlji. Krenimo zajedno na ovaj virtualni put!

1.Zaustavljajući se na pauzi, vozači autobusa na svom vozilu obično vide ovu ilustraciju. Pomalo neobično, zar ne?

2.Saobraćajna kultura Nijemaca se često ističe, pa nije neuobičajeno vidjeti da ostavljaju slobodan prostor u sredini autoputa kako bi vozila hitne pomoći nesmetano prolazila.

3.U metrou, rukohvati su posebno označeni Brajevom azbukom, pružajući korisne informacije o linijama vožnje i broju stepenica.

4.Upute o korištenju dezinfekcijskog sredstva obuhvaćaju čak osam stranica.

5.Možda zvuči neobično, ali u Njemačkoj postoje posebne stanice za čišćenje šoping kolica.

6.Sigurno zvuči čudno, ali postoje tostovi bez kore.

7.Nijemci su poznati po svojoj ljubavi prema hrani, a mnogi od njih vole da doručkuju sirovo mljeveno meso koje je začinjeno i servirano na hrskavom, tostiranom hljebu.

8.Jedna od poznatih supa s slovima kod Nijemaca često ima i simbol @.

9.Ova pizza bi mogla izazvati želju Italije i Španije da podignu tužbu protiv Njemačke.

10.Jeste li ikada primijetili stabla koja rastu na fasadi zgrade?

Njemačka je popularno mjesto za život iz više razloga. Prvo, ekonomija Njemačke je vrlo jaka, što omogućava visoke životne standarde i stabilne poslovne prilike. Također, Njemačka nudi visokokvalitetni sistem obrazovanja, odličnu zdravstvenu zaštitu i širok spektar kulturnih i rekreacijskih aktivnosti.

Osim toga, Njemačka je poznata po svojoj političkoj stabilnosti, sigurnosti i dobroj infrastrukturi. Gradovi poput Berlina, Minhena i Hamburga imaju dinamičnu atmosferu, bogatu kulturu i širok spektar mogućnosti za posao i zabavu.

Njemačka također ima dobro povezane gradove i dobru javnu infrastrukturu, što olakšava putovanja i svakodnevne aktivnosti. Kombinacija svih ovih faktora čini Njemačku privlačnim mjestom za život i rad za mnoge ljude širom svijeta.