Voda u sudoperu stoji i slabo otiče? Ne treba vam majstor, rješenje imate kod kuće, evo kako da pročistite 0dvod - supercarobnisvijet.com

Voda u sudoperu stoji i slabo otiče? Ne treba vam majstor, rješenje imate kod kuće, evo kako da pročistite 0dvod

Začepljenje sudopera je inače veliki problem u svakodnevnom obavljanju kućanskih poslova, a posebno onda kada se tu radi o pranju suđa ili kuhanju.

Ako se i vama ddešava situacija da vam voda ostaje u sudoperu, a da ne prolazi kroz cijevi, onda ćete najlakše to da riješite uz pomoć gume za odštopavanje, dok je potrebno da stavite samo gumu na slivnik i pokretima prema gore i dole pustite vodu.

Odvod koji ima velike naslage masnoće, onda vam u tome može pomoći soda bikarbona i ocat, a prvo je potrebno da zakuhate vodu sve dok ona ne počne da kipi. Kada bude kipila, onda ćete to nasuti u odvod, pa onda dodajte kašiku sode bikarbone i to ostavite da stoji par minuta, te onda naspite jednu čašu ocata.

Sve što je potrebno jeste da još jednom na kraju zalijete to kipućom vodom i to je sve. Ako vi nemate sode bikarbone, onda možete i da iskoristite sol, gdje ćete nasuti pola čaše soli u odvod i pustiti to da djeluje par minuta, a onda zalijte kipućom vodom, pa je sve gotovo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *