Preljubnik je upao u nezgodnu situaciju kada se muž neočekivano vratio kući, prekidajući ih usred njihove tajne akcije. Ubrzo nakon toga, preljubnik se našao na drugom spratu i bio je primoran izaći kroz prozor, što je na kraju rezultiralo njegovim padom. Srećom, pao je na parkirani automobil, što je ublažilo udarac.

Rasprave o preljubu često su polarizirane, s mnogim osudama i ljudi se čvrsto drže svojih stavova. Postavlja se pitanje što motivira prevaru i to je tema mnogih istraživanja. U mnogim slučajevima, nevjerovanje može biti znak da je veza već propala. Mnogi tvrde da su muškarci često ti koji iniciraju varanje, zbog dosade ili straha od intimnosti, dok su žene sklone prevari iz osjećaja usamljenosti i želje za dubljim vezama.

Nismo pristrani ni prema jednoj strani i ostavljamo vam da sami donesete zaključak o tome jesu li ovi zaključci tačni ili su samo stereotipi.

Ono što je nedvojbeno jest da preljub može imati štetne posljedice i da ne doprinosi zdravim bračnim odnosima, iako se nekada može činiti da to pomaže na početku. Takvo ponašanje nije prihvatljivo i često vodi ka gubitku kontrole. Nevjera može donijeti razorne posljedice, a uzbuđenje koje je povezano s preljubom može potaknuti ljude da unište svoje veze.

Jedan dio teksta iz knjige koja se bavi ovom temom naglašava da se nevjera događa i u sretnim i nesretnim brakovima, čak iu društvima gdje je preljub kažnjen smrću. Čak se događa i u otvorenim vezama gdje su izvanbračni odnosi unaprijed dogovoreni. Iako imamo mogućnost napustiti vezu ili podnijeti zahtjev za razvod braka, mnogi i dalje varaju. Očito je da nismo još uvijek uspjeli prevladati takvo ponašanje.