Izjava modne dizajnerke Karoline Herrera izazvala je priličnu kontroverzu u svijetu mode, tvrdeći hrabro da se nošenje traperica nakon 30. godine i održavanje duge kose nakon 40. godine smatra “neklasnim”.

Kao prepoznatljiva po elegantnom dizajnu i sofisticiranom ukusu, Herrera je svojom izjavom podstakla živahnu diskusiju o pitanju garderobe koja je prikladna za određeno doba i lični stil.

Ova modna dizajnerka, koja ima 84 godine i potiče iz Venezuele, odiše nepogrešivom elegancijom i prirodnom gracioznošću koja već više od tri desetljeća postaje sinonim za njen modni brend.

Njen nevjerovatan put ka vrhu izuzetno konkurentske modne industrije započeo je s lansiranjem vlastitog brenda u New Yorku. Danas Karolina Herrera predstavlja uglednu modnu kolekciju, brendiranu liniju, ekskluzivne parfeme i modne dodatke.

Sa mnogo trgovina širom svijeta, njen poslovni poduhvat generiše milijarde dolara prihoda. Karolina čvrsto vjeruje da ništa ne stari ženu više od nastojanja da izgleda mladom. Ona ističe važnost očuvanja osobnog stila nakon određenih godina: “Ne vjerujem u trendove jer oni čine da izgledate kao da nosite uniformu. Kad se pojavi neki odjevni komad, odjednom svi izgledaju isto.”

Dizajnerica naglašava: “Nikada ne nosite mini suknje, jer su rezervisane za mlade djevojke.”