Žika Jakšić već neko vrijeme održava romantičnu vezu s Tijanom Mijailović, koja je dvadeset godina mlađa od njega.

Nastoji zadržati svoj privatni život podalje od znatiželjnih očiju javnosti, no kada su procurjeli snimci na kojima nježno grli privlačnu Tijanu Mijailović, interesovanje za njihovu vezu dodatno je poraslo.

Tijana, koja je prethodno bila u braku s bivšim fudbalerom Crvene zvezde Nikolom Mijailovićem, s kojim ima sina, na Instagramu nosi nadimak “The mother of dragon” (majka zmaja).

U opisu profila ističe svoj angažman u oblasti ekologije i menadžmenta, te pripadnost UNESCO-u.

Žika je duboko zaljubljen, a Tijana, koja se bavi ozbiljnim poslom, izbjegava medijsku pažnju i ne želi biti predmet tračeva i tabloidnih naslova.”

Oni su dugogodišnji poznanici, dijele zajedničko društvo prijatelja, ali do prije šest mjeseci nisu bili bliski. Tokom posljednjih nekoliko mjeseci, njihovo viđanje i izlasci postali su učestaliji, uz iznenadnu iskru među njima.

Žika je morao uložiti dodatni napor“, podijelio je Žikin prijatelj za časopis “Star” i dodao: Uživaju u ljubavi, započeli su zajednički život, a on se primjetno promijenio od kada su postali par.

Dok je prije ove veze voljeo opuštene trenutke sa društvom, uživajući u vinu i alkoholu, od kako su zajedno, izlazi i pije prilično rijetko.