Kondicijski trener Marko Lončar je odlučio da se izjasni o krivici za strahote koje je nanio svojoj tadašnjoj devojci tokom trogodišnje vanbračne zajednice pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici. Optužen je za silovanje, nasilje u porodici i tri slučaja nanošenja lakših telesnih povreda, prema izveštaju Jutarnjeg lista.

“Dobio sam i razumem optužnicu, te se smatram krivim. U potpunosti priznajem izvršenje svih optužbi koje mi se stavljaju na teret. Duboko mi je žao zbog svega i kajem se zbog toga, posebno zbog patnje koju je žrtva opisala u svojoj izjavi. Trudiću se da se ovakve stvari više nikada ne ponove”, izjavio je Lončar pred sudskim vijećem. Nakon toga, osuđen je na pet godina zatvora.

“Tražim da se kazna počne izdržavati pre pravosnažnosti presude”, dodao je Lončar.

Lončar je tokom perioda od kraja 2019. do 8. februara prošle godine sistematski ponižavao i fizički zlostavljao svoju devojku. U jednom incidentu tokom vožnje automobilom, udario ju je glavom u prozor iz revolta zbog saobraćaja. Takođe je često udarao, šamarao, češao je noktima po telu i glavi. Nažalost, to su samo neki od primera njegovog nasilja. Ona je pretrpela mnoge povrede, fizičke i psihičke.

Tokom istražnog postupka saslušano je više svedoka, a žrtva je dala svoje svedočenje putem video-linka kako bi joj se pružila adekvatna zaštita. Osim toga, izvršena su i različita veštačenja, uključujući i psihološka i psihijatrijska, kako bi se potvrdila verodostojnost njenih tvrdnji.

Isto tako, Lončaru se sudilo i zbog posedovanja oružja pred Prekršajnim odsekom novozagrebačkog suda. Međutim, oslobođen je optužbi jer je navodno imao sve potrebne dozvole za posedovanje oružja.