Nekada su naše nane morale bez tehnologije i trikova sa interneta da nađu efikasne načine za čišćenje čitave kuće, a kao što možete da vidite, danas ćemo da spomenemo čišćenje kuhinjskih krpa koje znaju biti veliki problem.

Nekada, ma koliko god sredstava kupili za uklanjanje mrlja i na koliko god visokoj temperaturi prali kuhinjske krpe, postoje mrlje koje nikako ne mogu da spadnu.

Vjerovali vi to ili, nekada su nane znale koristiti jestivo ulje, pa ćemo vam danas u nastavku teksta reći šta je to vama potrebno kako bi imali savršeno čiste krpe.

Potrebno je da 10 litara vode sipate u jedan veliki lonac, pa da onda u to stavite dvije kašike ulja i četiri kašike izbjeljivača, a treba vam i čaša bilo kojeg sredstva za otkuhavanje i prljave krpe.

Nakon toga je potrebno pustiti vodu i sve sastojke da prokuhaju, pa onda stavite krpe u lonac, te ih pustite da kuhaju 5 minuta i onda skinite sa šporeta to pa pustite da odstoji nekih 2 sata kako bi se ohladili, pa ćete vidjeti da će vas efekat iznenaditi.