Možda ste čuli kako ljud upozoravaju da se elektronski uređaji kvare tokom retrogradnog perioda Merkura, a to je zbog “povezanosti” planete sa svim stvarima koje su uključene u komunikaciju. Ne brinite, zaista nije tako strašno, objašnjava astrološkinja Konstans Selsa.

Prvo, kada se dešava retrogradni Merkur? Mondo izvještava da će Merkur biti retrogradan četiri puta tokom 2024. godine, uključujući period koji već traje.

Evo detaljnog rasporeda retrogradnog Merkura za 2024:

  • Od 13. decembra 2023. do 1. januara 2024. godine
  • Od 1. do 24. aprila 2024. godine
  • Od 5. do 27. avgusta 2024. godine
  • Od 25. novembra do 15. decembra 2024. godine

Konstans Stelas, astrološkinja i autorka serijala “Mala knjiga o brizi o sebi”, dijeli svoje razmišljanje o značenju Merkura: “Merkur je bio bog glasnik, upravljao je svim komunikacijama i mislima ispunjenim vezama među ljudima, kao i dokumentima. Razmišljanje jasno, razmišljanje polako, posezanje za riječima, pamćenje imena – svim ovim funkcijama upravlja Merkur.”

Iako može zvučati kao razlog da se povučemo u svoje domove i zaključamo vrata iz straha da nas niko neće razumjeti, Stelas ističe da postoje neke prednosti turbulentnog retrogradnog perioda Merkura.

“Poruka tokom retrogradnosti treba da bude da usporite i uzmete mentalni odmor. Ponovno razmislite, ponovo obavite neke stvari, ponovo zamislite kako želite da izgleda vaš život”, izjavila je.

VIŠE MOŽETE ČITATI OVDJE !