U Srbiji, đaci su se danas vratili u školske klupe nakon mini-odmora zbog Dana državnosti. Mnogi zaposleni su spojili neradne dane sa vikendom i tako dobili četvorodnevni odmor. Međutim, loša vijest je da ćemo naredne dane imati tek u maju za Praznik rada i Uskrs.

U aprilu, đake očekuje proljetni raspust, koji uključuje uskršnje i prvomajske praznike, akoji počinje u ponedjeljak, 29. aprila i završava se u ponedjeljak, 6.maja 2024. godine.

Računajući dane vikenda prije početka raspusta, đaci neće ići u školu već od subote,27. aprila, a vraćaju se u klupe u utorak,7. maja, što znači da će imati punih 10 dana odmora.

Što se tiče neradnih dana za zaposlene, nakon četiri neradna dana u februaru, neradni predah od posla nas čeka od prvog maja, odnosno Praznika rada koji spada u srijedu, i drugog maja, odnosno četvrtka.

Zatim, već u petak,3maja, pada Veliki petak, a potom i Vaskrs u nedjelju, 5. maja. Neradni dan je i 6. maj, Vaskršnji ponedjeljak. Ako vam je ostalo godišnjeg odmora, možete uzeti samo četiri radna dana (utorak, srijedu, četvrtak i petak) i dobiti 12 dana odmora, spajajući ih sa vikendom koji slijedi.

Nakon majskog odmora, neradni dan za zaposlene čeka tek u novembru, i to 11.. novembra, Dan primirja u Prvom svjetskom ratu.