Svetlana Ceca Ražnatović dobit će honorar od 200.000 eura za sudjelovanje u žiriju “Zvezde Granda” tijekom cijele sezone, saznaje Kurir.

To znači da će United Media, koji je vlasnik Granda, državi morati platiti porez od 50.000 eura ako su s Ražnatovićem potpisali redovan ugovor, što do sada nije bio slučaj s ostalim članovima žirija. Kurir je razotkrio aferu o ilegalnom poslovanju United Media i Granda, kada se pokazalo da su s članovima žirija sklopili fiktivne ugovore u zanemarivim iznosima (u odnosu na njihovu stvarnu zaradu), po 500 ili 1.000 eura po emisiji, izbjegavajući na taj način velike zemlje nametanja. Prema našim informacijama, Dragan Stojković Bosanac po emisiji je primao 2.000 eura, Đorđe David 3.000 eura, Violeta Viki Miljković i Ana Bekuta po 2.500 eura, Marija Šerifović – 4.500 eura, dok je Jelena Karleuša za svaku emisiju zarađivala čak 6.000 eura.

Kako u jednoj sezoni postoji 40 emisija ovog natjecanja, jednostavna računica znači da Stojković zarađuje 80.000 eura godišnje, Miljković i Bekut po 100.000 eura, Đorđe David 120.000 eura, Šefirović 180.000 eura, a Karleuša je ove sezone trebala zaraditi 240.000 eura …

Budući da je Jelena odustala od suradnje s Grandom, na njeno mjesto doći će Ceca koja će sada biti najplaćenija članica žirija.

U izjavi za Kurir tvrdi da je u njezinom slučaju pitanje pristojbi regulirano zakonom.

– Sve je u ugovoru navedeno, vrlo detaljno, i naravno da će se plaćati porez, kao i za sve ostale poslovne angažmane – rekla nam je Ceca.

Komentar na produkciju nismo dobili, a pitali smo ih jesu li s Ražnatović potpisali ugovor u kojem stoji cijeli iznos njezine pristojbe od 200.000 eura, na koji će državi biti plaćen porez. Nakon našeg prvog teksta u kojem smo otkrili koliko novca dobivaju članovi žirija, poslali su priopćenje u kojem je, između ostalog, napisano:

– Nitko od članova žirija nema nikakav ugovor o primanju navedenih iznosa, niti ih prima!