Zdravko Čolić smatra se jednom od najvećih balkanskih zvijezda, ali i pjevačem koji je zaludio žene diljem svijeta.

Pjevač je u skladnom braku 20 godina i ima dvije kćeri. No, Čolić je 1997. sve šokirao priznanjem da ga je zavela Frida Lingstad iz grupe “ABBA” i tom prilikom ispričao sve detalje njihove kratke veze.

Sve se dogodilo kada je Čolić predstavljao Jugoslaviju na Eurosongu s pjesmom “Gori vatra”, Frida je iste godine bila prateći vokal švedskom predstavniku, a onda se dogodio spomenuti susret, zbog kojeg je gotovo zakasnio na nastup .

“Upoznao sam Fridu iz grupe ‘ABBA’ na ‘Eurosongu’, gdje je poslije došlo do tog da se desi to što se desilo.. Zatim je došao poziv za vikend. Činilo se obećavajućim, ali nakon sva ta tri dana idile osjećao sam se iskorištenim kao instant juhu kad napravite. Kuhaš za pet minuta, jedeš vruće i to je to. I sve je bilo tu: brvnara i kamin, svijeće i cvijeće, karirane zavjese i stolnjaci, pečena riba u bademovoj foliji i najvažnije ulja … Ali prava, jedinstvena, luda strast koja se događa između muškarca i žene, ona je bila odsutna. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažete trening za dvoje u teretani “, rekao je tada Čolić.