Zbog 0vih pet grešaka potrošnja goriva vam je već: Evo kako da što manje idete na benzinsku pumpu – lakše je nešto što ste mislili

0
196

Abigejl je djevojka koja svoj profil na tiktoku vodi i gdje ona vodi svo svoje znanje o svim motornim vozilima, te je u skorije videu ona podijelila koji je to pet najboljih savjeta za smanjenje broja posjećivanja na benzinskoj pumpi.

Njen prvi savjet je da se riješite svega što vama ne treba u autu jer će teži auto da podrazumijeva i veću potrošnju goriva. Također se riješite krovnog kofera kada god vam ne treba.

Osim toga je bitno da napumpate gume jer za svakih 10 posto nenapumpanosti vaših guma ćete trošiti 3 posto više goriva. Potrebno je da provjerite da li vam je pritisak u gumama pravilno podešen jer će vam nedovoljno napumpane gume dovesti do veće potrošnje goriva i moći će da utiču na vaše auto.

Osim toga gledajte na vašim gumama da se gazni sloj nije izlizao i da se nalazi iznad zakonske granice jer vožnja sa potrošenim gumama može da vas dovede čak i do velike novčane kazne.

LEAVE A REPLY