Alka Vuica je bila poznata po svojoj neodoljivoj privlačnosti kao crnka, koja je očaravala moćne i poznate muškarce iz različitih sfera života. Njen ljubavni život bio je izuzetno raznolik, a često je otvoreno dijelila svoja iskustva iz tog segmenta svog života.

Rođena je u Hrvatskoj kao dete puno energije i s jakim karakterom. Oduvek je isticala svoju originalnost i često je pokazivala hrabrost sukobljavajući se s muškarcima.

Već u Osnovnoj školi pokazala je talenat za klavir, što nije bilo iznenađenje s obzirom na njeno muzičko nasleđe.

Tokom svog života, istakla se u različitim oblastima kao što su pisanje, novinarstvo, vođenje programa i muzika. Pored impresivne karijere, takođe je gradila i bogat privatni život.

Prvu romansu je započela s bubnjarom iz grupe “Srebrna krila”, kojeg je upoznala u klubu dok je bila bolesna od boginja. Ta veza je trajala četiri godine, tokom kojih je napisala nekoliko pesama inspirisanih njihovom ljubavlju. Kasnije je upoznala Momčila Bajagića Bajagu i Gorana Bregovića, što je podstaklo spekulacije o novim ljubavnim vezama.

Iako su se te veze završile, ostali su u dobrim odnosima, pri čemu joj je Bajaga čak posvetio nekoliko pesama poput “Zažmuri” i “Sa druge strane jastuka”.

U mladosti smo bili inspirisani da pišemo pjesme jedno drugom, između nas je postojala ljubav koja je inspirisala neke od pjesama koje su postale veliki hitovi. Ne želim otkriti detalje o tome ko je šta napisao, ali mogu vam podijeliti da sam imala posebnu vezu s Bajagom, za koga sam napisala nekoliko pjesama, od kojih je jedna bila “Gde Dunav ljubi nebo“.

Takođe, Alka je u medijima isticala svoje pozitivne osećjaje prema Goranu Bregoviću, naglašavajući da su imali odlične odnose.

S Goranom i Momo sam u sjajnim odnosima. Smatram ih velikim prijateljima, često se čujemo i viđamo kad god možemo. Razmenjujemo savjete o pjesmama, i zaista sam srećna što sam zadržala ljude koje volim u svom životu. Ljubav je za mene energija koja se ne gubi, već evoluira u nešto novo. Možda zaljubljenost prođe, ali prava ljubav ostaje zauvijek“, izjavila je za Premijeru.