Popularni narodni pjevač kojeg su zvali zlatnim grlom zapadne Srbije, Radojko Stojković, preminuo je i ova tužna vijest izazvala je šok i nevjericu kod svih koji su ga poznavali i onih koji su slušali njegove pjesme a vjerovali ili ne bilo ih je podosta koji su ga slušali. Snimio je i s orkestrom pjevao oračke kopačke pjesme i rekao da je pjevao onako kako su njegovi preci pjevušili dok su obrađivali njive.

A kako on kaže, prema njegovom mišljenju, najljepše srpske narodne pjesme upravo su nastale na njivi i za vrijeme naručivanja, a on je bio jedan od prvih pjevača koji se sjetio te pjesme glazbeno obraditi i snimiti. U Šumadiji je bio veoma popularan i cijenjen i za svoje pjesme je govorio kako hrane dušu i kako su naši stari uz njih rasli i kad su bili gladni uz ove pjesme, duša im je bila sita.

Radojko je i sam osjetio što znači biti siromašan i gladan jer je rođen na samom kraju Drugog svjetskog rata, a otac mu je preminuo kada je imao samo sedam mjeseci. Odrastao je sam s majkom u trošnoj baraci u šumi i učio je svirati harmoniku, a kasnije je počeo skladati ne samo za sebe nego i za druge te pjevati.