Posljednjih sedmica, cijeli region je čuo za Elmedina Karića iz Busovače zbog neobične ljubavne priče koja ga okružuje.

Elmedin, koji već godinama živi u braku s Bosankom Fatimom i ima s njom troje djece, nedavno je ušao u vezu s Ukrajinkom Janom. Odlučili su da ne žele biti razdvojeni, pa je Elmedin doveo Janu u svoj dom, gdje sada s obje žene i djecom dijele isti krov.

Ova neobična ljubavna dinamika privukla je pažnju ne samo u Busovači i BiH, već i šireg regiona. Elmedin, Fatima i Jana su za Telegraf.rs podijelili svoje iskustvo života u ovakvoj nekonvencionalnoj zajednici.

Elmedine, prema šerijatskom zakonu, muškarcu je dozvoljeno imati četiri žene, ali zakon Bosne i Hercegovine to ne dopušta. Kako onda uspijevaš živjeti sa dvije žene?

Jana i ja nismo zakonski vjenčani, jer to nije dopušteno. Ja sam zakonski vezan samo s Fatimom, dok s Janom imam izvanbračnu zajednicu prema državnom sustavu.

Na internetu su počele kružiti fotografije koje tvrde da je Elmedin kao mladić silovao kobilu. Mnogi tvrde da to nije istina, već da su napadi usmjereni na njega iz mržnje, dok neki tvrde suprotno. Elmedina karakteriziraju kao seksualnog manijaka i predatora.