U nastavku našeg današnjeg članka malo ćemo se posvetiti muškim problemima, kao i bolestima koje su u posljednje vrijeme sve učestalije. naravno, što su stariji, muškarci svakako imaju problema s raznim bolestima prostate, ali i probavnog trakta, kao i potencije, što je vrlo važno za svakog muškarca. Danas razgovaramo o ovoj temi.

Danas govorimo o tumorima prostate koji su u posljednje vrijeme sve češći, a o tome je na RTS-u govorio i poznati doktor za ovu temu Davorin Radosavljević. “Opća je preporuka da na to obrate pažnju muškarci nakon pedesete godine, a nešto ranije oni koji su u obitelji imali rak prostate. Dovoljno je jednom godišnje otići urologu i obaviti pregled”, savjetovala je liječnica.

Kako je nastavio navoditi, genetika je vrlo važna stvar, jer ako ste u obitelji imali slučaj ove bolesti, šanse da dobijete ovu bolest su oko 40:50. “Osam od devet muškaraca u devetom desetljeću života ima rak prostate u nekoj fazi, što znači da je to bolest koja se vrlo često javlja kod muškaraca u poodmakloj životnoj dobi, ali ne mora značiti da je smrtonosna”, pojasnili su iz liječnik.

Na kraju je dodao da i oni imaju simptome, koji vrlo dobro mogu ukazivati ​​na moguće probleme u budućnosti, evo nekih od njih: Krv u mokraći i spermi, osjećaj nepotpunog pražnjenja, bolovi u kostima, posebno u donjih ekstremiteta i kralježnice. Nadalje, vrlo važan simptom je bolna ejakulacija, učestalo mokrenje, osobito noću, kao i gubitak kontrole mjehura.