Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru počelo je prije nekoliko dana, a do sada smo imali već dvije vrlo čudne utakmice, gdje su miljenici kladionica izgubili identičnim rezultatom. Prije dva dana Argentina je izgubila od Saudijske Arabije s 1:2, a jučer je Japan također s identičnim rezultatom 1:2 nakon preokreta svladao velikog favorita Njemačku.

I regija ima svoje predstavnike, jučer su Hrvati odigrali dosta lošu utakmicu s Marokom i vidjeli smo 0:0, a danas Srbija igra možda najveću utakmicu u zadnjih 10 godina, s favoritom cijelog prvenstva, Brazilski tim.

Podsjećamo, Srbija je izborila izravan nastup na Svjetskom prvenstvu kada je u posljednjim minutama utakmice na svom terenu svladala Portugal rezultatom 1:2, a odlučujući pogodak postigao je Mitrović, koji je trenutno ozlijeđen na prvenstvu.

Selektora Dragana Stojkovića Pixija mnogi dižu u zvijezde i smatraju da je on zaslužan što Srbija nikad nije bila bolja, jer se s njim složila cijela generacija i igrači koji zapravo igraju na najvišoj mogućoj razini. No, ne vole svi Pixija, naime, popularni srpski novinar Vukšin Obradović na svom je Twitteru izvrijeđao srpskog izbornika. “Pixi može biti najveći trener svih vremena, a Srbija prvak svijeta. No, i nakon toga će ostati šljam i ljiga od čovjeka” – napisao je Obradović.

Odmah su uslijedili vrlo negativni komentari na njegov stav, a podsjetimo da je u Srbiji stavljen na crnu listu kada je najavio podršku Srebrenici, te je, podsjetimo, napisao sljedeće: „U Srebrenici je počinjen genocid nad preko 8.000 ljudi. U 1425 dana opsade Sarajeva ubijeno je bezbroj djece, staraca…

Sve ove godine šutjeli smo o svim nevinim žrtvama osim o srpskim. Zašto onda očekujete da pokažemo empatiju prema ukrajinskom narodu!? – napisao je nedavno Obradović