Puno je poznatih ljudi s naših prostora koji su život skončali sami negdje bez ikoga, a skončali su u svom stanu, poput jedne velike pjevačke zvijezde Jaya Ramadanovskog koji je preminuo prije tri godine. Podsjećamo, bio je sam s kućnom pomoćnicom u svom stanu na beogradskom Voždovcu, gdje je samo malo prilegao da se odmori i više se nije probudio.

Tako se danas sjećamo legende jugoslavenske zabavne glazbe Lole Novaković. Riječ je o ženi koja je 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća imala jako velike hitove. No, pred kraj života to je i dočekala, da umre sama u svom stanu u Beogradu, da bi je na kraju našli mrtvu u fotelji. Sve se dogodilo na današnji dan 2016. godine.

Inače, rođena je u Beogradu 1935. godine, a počela je raditi kao vokal na Radio Beogradu. Sa samo 21 godinom započela je solo karijeru puneći dvorane i dvorane diljem bivše Jugoslavije. Vrhunac karijere imala je 1962. godine kada je bivšu državu predstavljala na Eurosongu s prekrasnom pjesmom “Ne pali svjetla u sumrak” gdje je osvojila 4. mjesto.

Boro Kragujević njen je prvi suprug, koji je bio profesor tjelesnog odgoja. Nakon toga, 1966. godine, udala se drugi put za Milu Jovanovića, koji je bio predsjednik jedne zrakoplovne kompanije. No, njezin treći brak bio je pun preokreta i kontroverzi, koje je imala s kolegom Draganom Antićem. Godine 2000. definitivno se povukao s glazbene scene, pojavivši se samo na nekim od velikih festivala. Inače, imala je veliku želju da ne bude javno pokopana, te je kremirana 6. travnja 2016. godine.