“Nikad nije kasno je definitivno jedan od najpopularnijih glazbenih događaja u cijeloj regiji. Naime, oni su mlađi brat Zvezda Granda, a Žika Jakšić je uz ovaj show od samog početka, te se može reći da je postao i njihovo zaštitno lice. Inače, sama emisija emitira se, nevjerojatno, od 2003. godine, a njegov životni put bio je pun trnja i raznih prepreka. Žika Jakšić rođen je 1964. godine u Aleksandrovcu, a pravo ime mu je Saša, a tako mu i stoji u krsnom listu.

Inače, roditelji, bliža rodbina i prijatelji zovu ga samo pravim imenom, a Žika je nadimak dobio na nogometnim utakmicama, kada je bio previše energičan i živahan na terenu, te je tako zapravo nastao Žika. Vrlo mlad kao DJ odlazi u Njemačku, ali tamo mu nikako ne cvjetaju ruže.

“U Njemačkoj sam sebi izmislio posao: bio sam jedini legalni distributer CD-a. Poslovao sam i s izdavačkim kućama “Zam”, “Renome” i “Južni vetar”. Kod mene su u Njemačkoj dolazili i Boba Živojinović i Saša Popović. A sve je počelo zbog strašnog prekida. Imao sam nevjerojatan pad, bio sam ispod nule. Tada sam se razveo i u tom periodu, 2000. godine, počela se raspadati moja grupa “Ritam srca” u kojoj sam bio basist.

Prelomio sam na svim linijama: poslovnom, privatnom i financijskom. Kao kula od karata sve se srušilo. Tako nešto ne bih poželio ni najvećim neprijateljima. Ali kad bih se mogao vratiti i izabrati put, volio bih sve ispočetka da mi se isto dogodi. Sve je to utjecalo na mene. Skupljao sam neke stvari, razbijao dosta toga po glavi i koliko god je psihički bilo teško u tom trenutku, uspio sam to prebroditi – rekao je Žika.