Iako su godinama ženama namećeni standardi ljepote koji uključuju glatko tijelo bez dlačica, mnoge poznate ličnosti, uključujući i Lourdes, kćerku Madonne, odlučile su zadržati dlačice na različitim dijelovima tijela.

Stoga, sve više žena danas izlazi iz zone udobnosti i javno iznose kako njihova tijela izgledaju s prirodnim dlačicama.

Među njima je i manekenka Amy, koja je odlučila da trenutno ne koristi brijanje kada je u pitanju bikini zona.

Ona redovno dijeli videozapise na svom TikTok profilu gdje ponosno pozira u bikiniju, ali umjesto savršene linije, fokus je na njenim prirodnim dlačicama.

@brainfxck_withus RISE UP TOGETHER ???????? #fyp #corememories #secretaccount #bodypositivity #flatchestgang ♬ FRONTIN – Omnily hunnye ????

“Eto, ako dlake ne bi trebale biti tamo, ne bi ni rasle na našim tijelima”, izjavila je Amy.

Njen samopouzdani stav inspirirao je mnoge žene da je pohvale. Također, bilo je i muškaraca koji se slažu s njom, ističući da dlake uopće ne moraju biti neugodne.

“Iskreno, mislim da je to kul i seksi”, “Dlake su privlačne, ne vidim problem u tome”, “Volim kad moja partnerka izgleda prirodno. Više cijenim to!”, “Nema potrebe da se stidiš, neka rastu”, “Nema ništa loše ni u brijanju ni u zadržavanju dlačica. Važno je samo što vi želite”, neki su od komentara ispod njenih videa.

S druge strane, mnogi su se pitali da li se ikada brije ili oblikuje svoje dlačice, i kako se brine o tome.

@brainfxck_withus OK BUT THIS WAS SO CLEAN ???????? @xaliswim #corememories #dayinmylife #bodypositivity #magictrick ♬ Ginseng Strip 2002 – Yung Lean