Kada je Molly Brodak, cijenjena spisateljica i profesorica na sveučilištu u Atlanti, umrla samoubojstvom 8. ožujka 2020. u 39. godini, njezin suprug Blake Butler ostao je u šoku i nije mogao razumjeti što se dogodilo.

Znao sam da pati od depresije, ali ne mogu shvatiti zašto je odustala od mene? Zašto je prestala boriti se za nas? Zašto je prestala brinuti o sebi?“, izjavio je Butler za The Post.

Molly i Blake su bili smatrani savršenim parom od strane prijatelja i obitelji. Međutim, Butler nije bio svjestan koliko je njegova supruga bila nezadovoljna i nesretna. U svojim memoarima “Molly”, opisao je kako se osjećao kao da ne poznaje ženu u koju je bio zaljubljen.

Blake je upoznao Molly u teškom trenutku, kada je bila uhićena. Prvo su se povezali putem Facebooka. Butler nije imao puno poznanika među piscima u Atlanti, pa je bio sretan što je upoznao Molly, poznatu spisateljicu. No, odmah nakon što su se dogovorili za prvi sastanak, Molly ga je nazvala iz policijskog automobila. Iako nije plakala, činila se smirenom i čak se smijala. Objasnila mu je da je uhićena zbog neplaćene kazne za isteklu registraciju vozila. Kasnije te noći, kad su se sreli u restoranu, pokazala mu je snimku svog mozga i rekla mu da ima tumor. Butler je opisao Molly kao prekrasnu ženu koja se pojavila iznenada u njegovom životu. Također je priznao da ga je uvijek privlačilo divlje i nekonvencionalno u ženama.

Žena koja je privukla Butlerovu pažnju nije skrivala svoju tešku prošlost. Njen otac je imao problema s kockanjem i bio je zatvoren zbog pljačke banke. I sama je imala niz problema s zakonom, uhićivana je zbog krađa. Njena majka je patila od bipolarnog poremećaja, što je ostavilo Molly u okruženju gdje se nije osjećala podržano.

Molly je kroz život prolazila kroz mnoge izazove, a ponekad ih je sama prizivala. Imala je faze ovisnosti o heroinu, bila je u toksičnim vezama gdje je bila fizički zlostavljana. Ipak, impulzivno se udala za Butlera jer je mislio da će se brinuti o njoj.

Vjenčali su se 2017. godine, ali Butler je tek nakon njenog samoubojstva saznao da je nekoliko dana prije vjenčanja imala afere s nekoliko studenata.

Nakon Mollyine smrti, Blake je pregledao njen telefon i otkrio da ga je tijekom njihovog braka nebrojeno puta prevarila. Pronašao je fotografije drugih muškaraca, slike na kojima je bila pored seksualnih pomagala, te slike u provokativnom donjem rublju.

“Sve što sam našao su bile laži koje je skrivala. Na neki način, osjećao sam olakšanje jer ja nisam bio taj koji ju je iznevjerio. Njen svijet laži ju je na kraju uništio”, zaključio je Butler u intervjuu za “The Post”.

Nakon saznanja da je Molly patila od graničnog poremećaja osobnosti, Blake je odlučio krenuti dalje sa svojim životom i vjenčao se 2022. godine.