Baba Vanga, poznata proročica koja je preminula 1996. godine, po procjenama je imala oko 85 posto točnosti u svojim predviđanjima. Unatoč tome, treba imati na umu da njezina moć vidovitosti nije besprijekorna i da postoji mogućnost pogrešaka, bez obzira na to koliko su njezina proročanstva možda zastrašujuća.

Neki od njezinih najpoznatijih predviđanja koja su se obistinila uključuju potonuće podmornice Kursk i terorističke napade 11. rujna u Sjedinjenim Američkim Državama. Također je točno predvidjela katastrofu u Černobilu, raspad Sovjetskog Saveza i smrt princeze Diane.

Što se tiče predviđanja za 2024. godinu, prema članku u časopisu Mirror, baba Vanga je rekla:

1.Atentat

Vanga je predvidjela da će doći do atentata na Vladimira Putina te da će navodno biti ubijen 2024. godine od strane osobe iz njegove zemlje.

2.Teroristički napadi u Europi

Prema Vangi, “Velika država” će iduće godine izvoditi testove ili napade biološkim oružjem u Europi. Također je predvidjela da će doći do terorističkih napada u Europi.

3.Velika ekonomska kriza

Vanga je predvidjela da će sljedeće godine doći do značajne ekonomske krize koja će imati globalne posljedice. Navela je nekoliko faktora koji će doprinijeti ovoj krizi, uključujući povećanje dugova, geopolitičke napetosti te prelazak ekonomske moći s Zapada na Istok.

4. Zastrašujući klimatski događaji

Vanga je predvidjela da će sljedeće godine biti izuzetno teški vremenski uvjeti koji bi mogli prouzročiti velike štete, uključujući mogući porast razine radijacije na Zemlji.

5. Cyber ​​​​napadi

Predviđa se da će doći do napada u cyber prostoru gdje će hakeri ciljati važnu infrastrukturu poput električnih mreža i postrojenja za obradu vode. Naglašeno je da bi takvi napadi mogli ugroziti nacionalnu sigurnost.

6.Uspjesi u medicini

Prema Vangi, 2024. godina donosi velike napretke u medicini, uključujući razvoj lijeka za Alzheimerovu bolest i rak.

7.Tehnološke revolucije

Vanga je predvidjela da će u budućnosti biti velikih napredaka u području kvantnih računara, te da će razvoj vještačke inteligencije nastaviti ubrzano napredovati.