U posljednje vrijeme, Aleksandra Prijović je privukla veliku pažnju javnosti, ne samo zbog njenog uspjeha u muzičkoj industriji, već i zbog različitih reakcija na njen scenski nastup. Dok su mnogi pohvalili njen rad i uspjehe, postoje i oni koji su izrazili nezadovoljstvo njenim izvođenjem.

Nedavno je poznati monah Arsenije Jovanović iznio svoje mišljenje o “fenomenu Prijović”, poznat po kritičnom stavu prema savremenoj popularnoj kulturi, uključujući muziku. Iako je bio dio jugoslovenske rok scene prije trideset godina, Arsenije se nakon zamonašenja udaljio od rokenrola, elektronske i narodne muzike.

Tokom svoje besjede, iguman manastira Ribnica kod Mionice je iznio svoj kritički pogled na trenutni muzički smjer kojeg Aleksandra Prijović promovira. Istaknuo je da ona predstavlja svojevrsnu kombinaciju urbanog narodnjaka, posebno povezujući Cecu i Prijović. U svom kritičkom osvrtu na njihov pristup muzici, naglasio je nedostatak društvene kritike i pobune u njihovim pjesmama, ističući da se fokusiraju na tjelesnost.

Arsenije je takođe istakao promjene u muzičkom smjeru, opisujući ga kao spoj turbofolka i zabavne muzike, što je stvorilo novi, nazovimo ga, “seljački” pravac. Izrazio je zabrinutost zbog utjecaja ovog muzičkog stila na muzičku scenu jugoistočne Evrope i šire, tvrdeći da je transformirao muzičku kulturu cijelog regiona, dok je istovremeno primijetio veliko oduševljenje među publikom.

-Čujem da je Aleksandra imala pet punih arena u Zagrebu, što čak ni Oliver Dragojević, da je ponovno među živima, možda ne bi uspio. Ljudi hvale njen izgled kao izuzetno pristojan. Bio sam znatiželjan da li će ta pristojnost biti očigledna i razmišljao sam o mogućem pozitivnom uticaju koji mi Srbi možda imamo na naše hrvatske kolege. Međutim, kad sam to vidio, bio sam iznenađen. Ona se naziva pristojnom, dok nosi uski kožni kostim u kojem se svaki nabor njenog mladalačkog tijela jasno ističe. Njen izgled podsjeća na nešto iz naučnofantastičnih filmova. Kako se to može smatrati pristojnim? – primjećuje monah.

@ilija..r..vujovic♬ original sound – Илија Р. Вујовић