Dino Merlin, poznati pjevač sa naših prostora, već decenijama uživa veliko poštovanje publike, ali rijetko kada dijeli detalje iz svog privatnog života.

Jedna od rijetkih tema o kojima je govorio jeste njegova porodica. Znamo da ima dvoje dece, ćerku Naidu i sina Hazmu, i jednom prilikom je otvoreno pričao o njima.

Istakao je da je najponosniji na to što ih je vaspitao da budu skromni i pristojni, umjesto da budu bahati. To je, prema njegovim riječima, ključ za srećan i zdrav život.

Biti čovjek u osnovnim vrijednostima je za mene od velike važnosti. Na primjer, u mom privatnom životu, radujem se tome što nikada nećete čuti da moj sin vozi skupe automobile ili se ponaša bahato, jer sam ih vaspitao da budu pristojni i skromni. Moja djeca su marljiva i poštena, i to mi donosi najveću sreću.

Jedan od najlepših komplimenata koji dobijem je kada taksista kaže: “Znam tvoje pjesme, ali tvoja djeca su prava gospoda.” To je za mene najveća nagrada. Ponosan sam što živimo skroman život i što smo solidarni prema drugima. Ovo je zaključio pjevač u razgovoru za “HRT”.

Napomenimo da Hamza, Dinov sin, ima 30 godina, dok je Naida starija od njega za šest godina. Ona se posvetila informatičkim naukama i gradi internacionalnu karijeru, a završila je postdiplomske studije na Oksfordu.