Dugogodišnja poznata spikerka RTS-a stare i nove Jugoslavije, Staka Đorđević, bila je u periodu svog aktivnog profesionalnog angažmana jedna od rijetkih pravih TV zvijezda, osoba na koju smo navikli, koja nas je oduševila svojom ljepotom, ali i izvorni glas mi smo, čini se, zauvijek usvojeni kao dio svojih domova i života.

– Živim kao i uvijek, aktivnan sam dosta, kreativna u okviru svojih potreba, družim se i s najvećim zadovoljstvom kontaktiram najprije sa svojim najbližima, sa svojom djecom kao i svaki dan sa starim i novim, pravim prijateljima, sa moj pas. Svi već znaju da obožavam životinje kao i ljude koji ih vole. Uživam u životu, U periodu u kojem smo danas, brinem se o sebi potpuno kao i obično, bez stresa i strahova koji, čini mi se, uvlače ljude u nevolje.

– Društveni život je dio mene i prilagođavam se kako je propisano. Nosim štikle stalno, sebi u inat, da sebi dokažem da mogu, a vjerujte mi, sve je isto. Svima želim ono što želim sebi i mislim da, ako ste u tome pošteni, nemate o čemu brinuti – kaže ova plemenita gospođa.

Velika Staka ostavila je očaravajući dojam. Elegantna figura koja svoje godine nosi lagano i na lijep način. Energija koja daje „uputu“ da si mlad onoliko koliko se osjećaš i da ćeš izgledati upravo tako, te da sve ovisi o mislima i raspoloženju, a ne o godinama.