Mira Banjac, legendarna figura jugoslovenske glumačke scene, već odavno je zakoračila u svoju desetu deceniju, ali to je ne sprečava da se posvećuje svom omiljenom pozivu – glumi. Nedavno je zdravlje Mire Banjac bilo ugroženo kada su je bolovi u koljenima i sepse primorali da gotovo tri mjeseca provede u krevetu. Srećom, glumica se uspješno oporavila i sada ponovo živi punim plućima.

Iako već dugi niz godina prakticira neke zdrave navike, Mira priznaje da se i dalje drži svojih starih navika, uključujući pušenje cigareta i muštikli.

Svakog jutra, odmah nakon što se probudi, prvo što uradi jeste da uzme kašikicu meda i veliku čašu vode. To čini obično prije doručka, prije nego što popije kafu ili zapali cigaretu. To je rutina koju praktikuje već godinama. Doručkuje obilno, ruča većinom umjereno, a večera povremeno. Posle večere obično jede neko voće – objasnila je Mira. Kada je riječ o pušenju, priznaje da ne može da se odrekne tog poroka, iako je svjesna posljedica.

Kada je riječ o pušenju, ne bih preporučila svoj primjer. Pušenje je navika koju mi je teško promijeniti, a iskreno, nisam se mnogo ni trudila. Cigarete mi pružaju zadovoljstvo, a budući da nemam zdravstvenih problema poput kašlja, vjerujem da ćemo nastaviti biti “društvo” – iskreno je priznala Mira!

Mira redovno odlazi na sistematske preglede, a liječnici su bili iznenađeni njenim zdravljem, posebno stanjem pluća, s obzirom na njen porok.