U Temerinu je došlo do stravičnog zločina u kojem je Gregor N. (36) uhapšen zbog sumnje da je ubio svog oca M.N. (76) sjekirom na katolički Božić. Prema izjavama lokalnih stanovnika, Gregor je navodno ubio svog oca jer je planirao da svoju kuću prepiše svom partneru koji je 40 godina mlađi od oca.

Sukob između Gregora i oca često se dešavao, a eskalirao je tog utorka kako je Gregor postao agresivan i počeo vikati na oca. Iako je otac pokušavao da ga smiri, Gregor je izgubio kontrolu, uzeo sjekiru iz dvorišta i nekoliko puta udario oca. Scena je bila brutalna, a krv je bila svuda dok je Gregor mirno posmatrao tijelo svog oca.

Komšije su pozvale hitnu pomoć i policiju nakon što su čule zapomaganje i jauke. Ljekari hitne pomoći su mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog čovjeka.

Gregor N. je uhapšen na licu mjesta i optužen za ubistvo, za šta mu prijeti kazna od najmanje 10 godina zatvora do doživotne kazne.

Tijelo je odvezeno na obdukciju, a lokalni stanovnici tvrde da je starac bio u gej vezi sa mladim dečkom iz Temerina koji je mnogo mlađi od njega.

Svađa između oca i sina je eskalirala kada je Gregor saznao da otac planira da prepiše kuću svom partneru. Nedavno je u Temerinu procurio snimak na kojem se vidi kako mladić oralno zadovoljava M.N., nakon čega je mladić morao da napusti Temerin zbog sramote.

Ova vijest je izazvala veliku pažnju u Temerinu.