Uhvatila žena Muju kako izlazi iz štale sa komšinicom.

-Šta to hajvanu radiš na moje oči? – Pita Fata

-Ma bona samo sam pregledao komšiku da nema ovaj virus, reče Mujo.

Kad će Fata:

– Ne laži Mujo i vrati toplomjer u gaće – Reče Fata.

BONUS PRIČA:

Jednom davno, u malom selu zvanom Vesela Gora, živio je seljak po imenu Petar. Petar je bio poznat po svojoj neiscrpnoj dobroj volji i sposobnosti da svaku situaciju pretvori u šalu.

Jednog dana, dok je Petar šetao poljem, naišao je na malenog patuljka kako sjedi pored staze i jadikuje. “Što ti je, mali?” upita ga Petar.

Patuljak se tužno zagleda u njega i reče: “Izgubio sam svoj šešir! Bio je to čarobni šešir koji mi je donosio sreću.”

Petar, odmah spremna za šalu, odgovori: “Eh, pa to nije ništa! Ja sam jednom izgubio cijelu ovcu, a kad sam je pronašao, postala je jednostruka. Tako da sada imam ovnja!”

Patuljak nije bio impresioniran. “Ali, moj šešir je stvarno bio poseban. Donosio mi je sreću u svim mojim poduhvatima.”

Petar se zamisli na trenutak, pa reče: “Pa dobro, ako ti tako kažeš, mogu ti pomoći da ga pronađeš. Ali, trebat će mi tvoja magija.”

Patuljak, i dalje sumnjičav, pristane. Tako su se Petar i patuljak uputili u potragu za čarobnim šeširom. Prolazili su kroz gustu šumu, preko visokih brda i kroz duboke rijeke. Na kraju su stigli do pećine skrivene iza vodopada.

Patuljak zastane pred pećinom i reče: “Moj šešir mora biti unutra, ali oprezno, pećina je prepuna zamki.”

Petar se nasmije i kaže: “Nema problema, ja sam majstor izbjegavanja zamki!” I tako su hrabro ušli u pećinu.

Unutar pećine, susreli su niz zamki: klizave podove, padajuće stropove i skrivene rupe. No, Petar je svojom spretnošću uspio izbjeći sve zamke, dok je patuljak koristio svoju magiju da im olakša put.

Na kraju su stigli do skrivenog kamena na kojem je stajao čarobni šešir. Patuljak je zahvalno uzeo svoj šešir i rekao: “Hvala ti, Petre! Bez tebe, nikada ne bih uspio pronaći svoju sreću.”

Petar se nasmiješi i odgovori: “Nema na čemu, druže! Ali, sljedeći put kad izgubiš nešto, samo se sjeti da sam ja izgubio ovcu i dobio ovna. Sve je stvar perspektive!” Patuljak se nasmiješi i zajedno s Petrom se vrati u selo, gdje su proslavili uspješan zadatak uz puno smijeha i veselja.